Veckan i korthet

I söndags eftermiddag begav jag mig norrut hem till Örby. Detta för att jobba en vecka på Vikan och för att träffa föräldrarna och umgås med kopisar. På vägen upp tog jag några extra avstickare för att det inte skulle bli så jäkla tråkigt som ju motorvägen är. En riktigt fin avstickare var den jag gjorde mellan Förslöv och Båstad över Hallandsåsen. Körde på riktigt fina småvägar. Några av dem spanade jag in när vi var där på studiebesök med Bergbyggnadskursen.  Förutom ett lite olyckligt vägval ut ur båstad så var det verkligen attt rekomendera. Sedan vid Halmstad svängde jag av motorvägen in på riksväg 26 för att sedan möta upp pappa i Torup (vilken jävla håla det var!!!) som kom från varbergshållet. Efter varsin mjukglass och kaffe körde vi vidare upp till Ätran, Mårdaklev och sedan vidare genom Östra frölunda, Överlida och Öxabäck. Riktigt fina vägar även där. Igår körde sedan jag och pappa en sväng runt stora hålsjön och idag körde jag med Segelöv och ett gäng goa gubbar (och Ida:P). Dagens tur gick ifrån Ällekulla och ut upå någrqa av de vägar jag och pappa körde på vägen upp ocgh sedan vidare ut till Håcksvik och slutligen till ett ställe som hette Påarp. På Påarps gård  fanns sedan en restaurang och fik fär vi tog glass, kaffe eller macka. Efter mycket skitsnack om ditten och datten och många skratt senare så var det dags att bege sig hemmåt igen. På hemvägen körde vi om Öxabäck och där stannade vi och sa baj baj. Alla utom jag och ida skulle tillbaka til Älekulla och då hon bor i Berghem så hade vi följe tillbaka till 156an vid örby. Får se om det hinns med mer hojåkning imorgon, hoppas på det. Om inte annat så blirt det i alla fall en lång go tur ner till skåne igen, antagligen får jag följe av Johansson ner, och det är ju inte fel. Alltid gött att köra med någon, även om det nu inte blir hela vägen så är det ändå kul att träffa honom lite:)

Ha de gött
//Oskar

AJ AJ AJ

Läste igår kväll på ducatiklubbens hemsida att en kille där brutit nacken och nyckelbenet. I och för sig verkade han ha klarat sig bra i och med att han redan hade skrivit inlägg i forumet om det hela. Sjukt läskigt ändå, har flera gånger tidigare tänkt på det. Att ett enda misstag i en enda kurva kan förändra hela ens liv.... Och dessutom behöver det inte ens vara ens eget misstag. Skönt att han klarade sig i alla fall, har varit alldeles för mycket svarta mc-nyheter nu det senaste. Eller ja svarta trafiknyheter i allmänhet tycker jag. Bättring svenska folket!

En fundering

Avtar folks förmåga att köra bil med ökad inkomst? Ju fetare bil dessto sämre kör ju folk, flådiga mercedes saknar bllinkers och det verkar inte som att förarna av dessa bilar bryr sig det minsta om övriga trafikanter. Det som fick mig att börja tänka på detta är att nu idag när jag och Elin var ute och åkte så körde en BMW ut halvvägs i vägen innan han såg mig, då stannade han där så att jag fick svänga ut i spärrområdet för att kära förbi. Detta och andra konstiga situationer uppstår ofta vid denna utfart och därför började jag fundera på en anledning. Den anledning jag nu tror föreligger är att detta är en utfart ifrån en golfbana och att den största delen av de som spelar där är folk i feta bilar. Bara en tanke...

ha de

RSS 2.0