Hjort är Hjort hihi

Idag när jag åkte på en ny väg så såg jag först en grupp på 10-12 hjortar vet inte om det går att se så bra på så långt håll:



Sen när jag körde vidare så såg jag helt plötsligt att det var fullt av hjortar på fälten till höger om vägen, när jag stannade och stängde av motorn så verkade de inte bry sig och jag kunde då räkna till minst 70! hjortar, ja precis, det var helt sjukt jag bara satt där och tittade. Det är sjukt facinerande att se så många vilda djur på samma ställe tycker jag. Givetvis så var ju såklart hjortarna i motljus men jag tror det iaf går att se den del som inte stod precis under solen. Ska nog åka där igen snart ungefär samma tid på dygnet och hoppas på att se dem igen.



Ha de!

Frukost i det fria!

Idag fick jag för mig att jag skulle ta med mig frukost och äta någonstans på dagens mc-tur, så jag gick upp kokade lite vatten och bredde några mackor. Sedan gav jag mig av på en tur till och igenom häckeberga naturreservat, på vägen dit körde jag igenom revinge på kossvägen och kunde då konstatera att kossorna åter intagit öveningsfältet efter slutövningen.



När jag sedan körde igenom bokskogarna nere vid häckeberga var jag ibland tvungen att stanna och ta kort. Det är sjukt hur fint det är ibland asså, i love bokskog med vitsippor i!





Sen när jag kom fram till häckebergasjön tyckte jag att det var dags att äta lite frukost. Vid och i sjön var det massa gäss som lekte och lät jättekonstigt. Hade det inte varit i Sverige hade jag trott att det var någonsorts apor som lätt ute på ön:P Här kommer lite bilder därifrån:





min frukost!


Häckeberga slott ligger inte helt fel alltså


Ha de gött!

Tour de la Skåne 2010

mm vi får hoppas att det blir en repris av förra årets tur när mamma och pappa kom ner och körde en helg. Jag har nämligen redan börjat kolla på vilka vägar som vore kul att visa dem, vill ju liksom inte att vi ska behöva köra allt för mycket på samma vägar igen, även om det såklart finns vissa favoriter som tål att visas igen. För er som läst här ett tag så vet ni att jag tycker det är kul att köra på kossvägen och därför kanske det kan vara värt att inkludera den i årets tur med. Har för övrigt hittat en ny nice väg som ligger söder om veberöd, den går igenom en jätte fin bokskog med vattendrag och små ängar. Sen kör man även förbi Häckeberga slott, slottet ligger på en holme i en sjö och ligger därför riktigt fint. När man kör vid sidan av sjön så ser man denhär skylten:



När jag såg den tänkte jag bara "Yeah right!" men det är faktiskt jävligt krokigt och dant, men även väldigt fint:)

Ha de gött allihopa!

väder väder väder...

Grått och trist är vad det är här i skåne idag.... Funderar på om man ska ut en sväng eller inte, har börjat tänka på vad det kostar nu, och då känns det liksom inte värt det helt plötsligt. Jag vet, skrämmande tanke eller hur? vad har hänt med mig? jo det kan jag tala om för er, det som har hänt är att jag för några dagar sedan insåg att jag kört slut på ett bakdäck det senaste året... bytte i maj förra året när jag tog bort strypningarna och nu är det "redan" så att det börjar bli lite lite mönster i mitten.... Är det någon som har koll på hur många mil man ska kunna räkna med på ett bakdäck? mitt har rullat lite mer än 1000mil, vet ej om det är mkt eller lite ellet lagom... Ett år låter lite i mina öron men å andra sidan kan ju tilläggas att hojjen totalt rullat typ 4000mil varav en fjärde del sen jag byttte däck och tog ut strypningarna...

Det återstår att se om det blir ngt idag, var lite fest igår så det kan eventuellt påverka beslutet...

Ha de gött!

Today!

Idag blev det en nice tur, för vad kan det annars bli när vädret är perfekt på en dag man är ledig? Här kommer lite fina bilder. Både på dagens och gårdagens tur så passerade jag/vi över Revingeheds övningsfält, där har de i dagarna slutövning vilket innebär att det är riktigt kul att köra på vägarna över övningsfältet och försöka se alla militärer och militärfordon som ligger och gömmer sig. Japp det är faktiskt så att de på något konstigt sätt lyckas gömma 50tons stridsvagnar så att man knappt ser dem. Lite skrämmande känsla att se dem men samtidigt är det lite mäktigt. Att då sen se fem stridsvagnar i fullfärd ute på ett fält är ju minst sakgt mäktigare. Det sjuka är att de kör lika snabbt i terräng som jag gjorde på vägen:P Vågade inte ta några bilder på själva övningen men jag kom iaf ihåg att ta kosrt på den här skylten, tycker den är llite komisk.



Sen här är lite andra bilder ifrån dagens tur:







Är det någon som vet vad detta är för mystiska växter? antar att jag lär märka om jag kör där igen om några veckor.





That's all. Ha de gött!

SOOOO GREEEEN

Om det är den slutgiltiga lösningen eller ej tåls att tänkas på men att det i alla fall finns entusiaster råder det inget som hellst tvivel om. Sjukt ball är den iaf:



Läs mer om hojjen här.
Ha de

Tjohej

Dagens tur(er) har bjudit på allt ifrån blåsiga vägar till årets första mjukglass på show off kisoken number one:P
I morse åkte jag och Elin en sväng upp emot Eslöv, det var mysigt men det blåste stundvis en hel del. Vid Ellinga gård såg vi massa fasaner, duvor och andra fåglar, är alltid lite ballt att se många fasaner på nära håll tycker jag.

Sen nu ikväll när Elin är på häst-mojs så tog jag mig en tur till och denna gången styrde jag mot havet och först Lomma följt sedan av Habo-Ljung och Kävlinge. På vägen åkte jag förbi en glasskiosk som det sommartid brukar vara en hel del folk vid. När jag började närma mig satt jag och fundrade på om de börjat med mjukglass än eller men bestämde mig för att iaf kolla. När jag sedan svänger in så inser jag att jag nu hamnat mitt i dagens Show Off mellan både hojjar och bilar. Självklart så parkerade jag vid hojjarna och hälsade på några av dem. En sak var alla iaf överens om, raggare och bilentusiaster samt hoj-åkare, alla tyckte att kvällen skulle beaktas som en sommarkväll. Trots den kalla vinden och den lågt stående solen satt vi alla där och käkade glass som på värsta sommardagen. Även om man egentligen ine borde bry sig så måste jag ju erkänna att jag skärpte mig lite extra när jag körde där ifrån för att inte göra bort mig, och att jag eventuellt kanske möjligtvis gasade lite mer än vanligt när jag körde därifrån:P

Sen när jag kom hem så fick jag av någon anledning för mig att kolla så att alla lampor och sådant fungerar som det ska och tur var väl det. Glappet i bromsljuset hade nämligen återuppstått, lampan ansluts nämligen genom att två bleck pressar mot dess två kontaktpunkter (bakljus och bromsljus). Sen är det så att blecket till bromsljuset har mist sin späns eller vad man ska säga och ansluter numera bara ibland till lampan.... Detta kom jag dock på en smitt genialisk men lite kostsam lösning på, jag tryckte helt enkelt in en femtioöring mellan lampanskontaktpunkt och blecket, verkar som att den satt ganska bra men det får väl undersökas om den är kvar efter en provtur imorgon elledr något. Annars får jag helt enkelt byta skitblecket...

ha de gött allihopa, tyvärr hade jag inte någon bra bild till detta men jag lovar att ta fler nästa gång:P
ciao!


Inte glömt!!

Hej, jag har inte glömt er, bara det att hojjen inte rullat nu i veckan då jag varit hemma hos föräldrarna. Och det är ju ändå så med en mc-blogg att det tyvärr inte finns så mycket att skriva om då jag inte kör, men men nu är jag nere i Lund igen och imorgon ska jag iaf ut om vädret tillåter. Ha de

RSS 2.0