Första turen idag/laddning installerad

I och med att jag har lov så passar jag på att köra så mycket som möjligt. Redan klockan tio begav jag mig ut på dagens första tur, snart ska jag nog ut på en tur till tillsammans med Elin. På "morgon turen" såg jag en skum skyllt vid ett avtag. Såg den bara snabbt men jag tror det stod "Förbud mot militärfordon" verkar lite skumt tycker jag för jag trodde armen i stortsett fick köra var de ville. I och för sig var det inte så långt ifrån Revingehed och P7 men jag kan ändå inte komma på en anledning till varför just kategorin militärfordon inte skulle få köra där. Det kan ju liksom inte vara några egentliga begränsningar på vägen mer än möjligtvis att de boende där inte vill det, och i så fall tycker jag att det är märkligt att de fått tillstånd att sätta upp en skyllt. Ska försöka få en bild på skylten nästa gång jag är där ute och kör.

Idag testade jag även min "Comfort connect cig socket" på hojjen, fungerade perfekt. Denna turen laddade jag GPSen men jag har även så att jag kan ladda telefonen och smidigare än så kan det ju bara inte bli, för er som läst bloggen innan så kanske ni kommer ihåg att jag snackade om att bygga något liknande sjv. Här får ni lite bilder på det hela, vet dock inte hur bra det syns vad det egenligen är:P Har ni frågor så skriv bara en kommentar så ska jag försöka förklara vad som borde synas på bilderna:P

Såhär ser det ut på styret där GPSen (vid körning) sittet fint i sin egen hållare (som för övrigt egentligen är till ett cykelstyre) ni ser även usb-laddningskabeln ligga framdragen.


Kablen ligger sedan innanför ramen, den skarpögda ser att den försvinner in i ett hål strax under nyckeln på föregående bild. Sedan nere på vänster sida sitter det som gör det hela möjligt. C-teks "Comfort connect cig socket" Här på första bilden är allt isärplockat för att man lättare ska se varje del. Nr 1 är kontakten från batteriet, den kontakt som även används vid laddning med C-tek laddaren vilket innebär att man inte behöver gräva fram batteriet. Nr 2 är sedan Cig-socketen, som ni ser helt enkelt bara en övergång från C-tek kontakten till ett cig-uttag, dock med en extra fördel, på kabeln sitter även en 5 amp säkring för att undvika skada på batteriet. Nr 3 är sedan kontakt och transformator till usbladdaren till GPSen.



Och såhär lite syns det när man är ute och rullar, men det går ändå blixtsnabbt att byte till iphone laddaren om det istället är telefonen som håller på att dö av för mycket musiklyssnande.



Ha de gött och hoppas att någon iaf tyckte det var intressant:P

Bye bye Fredrik

Som den uppmärksamme kanske märkt så har fredrik försvunnit ifrån bloggen, eller ja i och med att han bara var med och skrev typ två-tre inlägg så var han väl kanske inte riktigt med. Men men bloggen får fortsätta heta mckillar även om det bara är jag som skriver. Ha de gött allihopa

Klart det var nice!

Klart det var nice att var ute och åka i torsdags, det var ju för fan den varmaste marsdagen i Lund sedan de började mäta. Är helt klart nice att bo i skåne vad det gäller mc-åkning, säsongen är ju mycket längre än uppe i mark, kan köra både längre på hösten och tidigare på våren, och sådant är ju alltid nice:P Måste dock säga att jag ibland saknar miljöerna uppe i mark med omnejd, inte för att skåne är tråkigt på något vis men bara för att det är så annorlunda, saknar småvägarna längs med sjökanterna. Men allt har sin charm och kör man bara lite norrut in i småland så har man det ju där annars.

Nu har kallare väder dragit in, men det ska inte få stoppa mig ifrån att åka nu när jag har lov och allt, imorgon ska jag till malmö så vi får se om det blir något men på tisdag ska jag iaf ut om det inte ösregnar eller något sådant.
För er som vill läsa mer om det där med varmaste marsdagen så kan ni göra det här.
ha de gött!

ÄÄÄÄÄNTLIGEN!!!

Så äntligen var det dags, årets premiärtur! begav mig klockan halv tio på morgonen och återkom inte till Lund förrän vid halv fyra. Men då ingick i och för sig en timmes bussresa till falsterbo och sedan ett antal bilresor och gångpromenader där nere innan alla grejer var på rätt ställe och jag kunde ta hojjen och åka därifrån. I och med att vädret var det niceigaste på länge så blev det en "liten" omväg hem:P



Denna "lilla" omväg resulterade i att jag körde dubbelt så långt nu som i vanliga fall:) men men vädret var helt underbart så varför inte. Det ballaste är när man kör och solen skiner, det är alldeles lagom varmt och så ser man att vissa sjöar fortfarande är istäckta och att det ibland ligger snö kvar i diket, som här t.ex.



Får hoppas att vädret håller i sig imorgon med, för isåfall ska jag ut en rejäl sväng även imorgon, lite lättare nu när hojjen står här hemma igen. Sådana här vårdagar kan man ju inte bara missa, eller hur?




ball!

Undra om den är körbar, och isåfall om den klarar belastningen av alla de personer som kan sätta sig på den:P men men tror inte den går att köra på vanliga vägar, kanske rakt fram men inte annars.



Fler bilder

Haha

Såhär ska man inte göra vid kortegekörning med mc. Stackars klantarslen.....







Se hela bildserien här

Ha de, SNART ÄR DET VÅR!!!

Sjukt ballt

Hittade denna när jag slösurfade och blev sjukt inponerad. ser fräckt ut iaf. Tänkte på det att det borde vara säkrare med ett sådanthär system än med vanliga fyrhjulingar. men men ser fräckt ut iaf. kolla in företaget här.
http://www.wesllcorp.com/


Första Riktiga vårtecknet

Äntligen kan jag visa det första riktiga vårtecknet. Nu kan ingen tveka på att våren äntligen är här!


Lite kul

Hittade en lite komisk grej mitt i tentaplugget. Eller ja... så kul kanske det inte är egentligen, men av min uttråkningsgrad att döma är det riktigt skoj:P
Här är den iaf:


So long!

Nu funkar det igen

Jupparna på Youtube hade bara ändrat lite, nu vet jag hur man gör såhär igen, så bara därför så bjuder jag nu på en film om hur man inte ska göra nu när våren är här:



Gillar sådanahär

Denna film riktar sig till er som kör bil och för oss mc förare de gånger då vi är fyrhjulsburna (om det finns ett sådant ord). Det är helt klart tänkbart i vilket fall som hellst.

Titta här.

RSS 2.0