sista?

Även om man flyttar söderut så kan man visst inte köra motorcykel hur långt in på hösten som hellst.... De sista gångerna jag kört nu så har det inte varit mer än knappt 3grader ute och det är inte alls skönt kan jag säga er. Även om det utlovade snökaoset inte blev av så tror jag att jag ska ställa in hojjen nu i helgen. Har redan börjat fundera på hur tidigt man kan ta ut den igen, jag får liksom abstinensbevär bara jag tänker på att inte få köra hoj på flera månader... men men detfår gå som det går, kan ju alltid spela ngt motorcyckelspel på datorn eller ngt i vinter....
//Oskar

HAHA

Satt precis och läste aftonbladet och fick mig ett gott skratt när jag läste om en kille som ansökt om att få ha följande personliga nummerplåt, men fått avslag ifrån vägverket.

Vid en första tanke så tänker man bara, jaha och varför fick han inte ha den då?
Men grejen är den att vårt fina vägverk inte är så dumma som många tror, i deras förklaring stod det nämligen att detta registreringsnummer kan uppfattas stötande om man läser det via en backspegel eller dylikt. Även när man hör detta är det först svårt att se vad det blir, men om man ser det spegelvänt förstår man direkt. Jag måste dock säga att det var riktigt fyndigt gjort av den som ansökt, men jag antar att vägverket blev misstänksamma på detta udda registreringsnummer.
Även om det förstör lite av början på inlägget så kommer här den spegelvända skylten också.

Ett gott skratt förlänger livet
//Oskar



Notis

Bara en liten notis....
På denna blogg förekommer inget såsom stafvel, sär skrivningar eller något annan grammatiskt felen. Allt som ni anser vara något av dessa är helt enkelt nya sätt att skriva på, svenska språket förändras konstant så väntar man tillräckligt länge så kan allt hända. Vid alla framtida klagomål på det grammatiska i denna blogg kommer endast att hänvisas till detta inlägg.
//Oskar

Två sätt

De finns verkligen två sätt att säga vad man tycker till folk. Oftast vad det gäller saker som folk gör i trafiken så brukar inte det bra sättet användas, dock så skedde detta när jag körde ut till Falsterbo ikväll. När jag stannade vid ett av rödljusen i Höllviken körde en man upp med sin bil bredvid (först utan att jag märkte det) och sa: Hej! du ditt lyse är nog lite högt, det bländar lite. När jag då kollade på instrumenten insåg jag snabbt att jag viss körde omkring med helljus på, vilket förklarar det hela. Jag sa då: Oj jag körde visst med helljus varpå han bara svarade, haha det är ju sådant som händer.
I många andra fall så kunde en liten grej som denna resulterat i ett frenetiskt blinkande och signalerande vilket i sin tur gjort att vi båda åkt därifrån småförbannade, kanske hade budskapet inte ens gått fram. Sen är det ju självklart så att det är välldigt sällan man faktiskt kan prata med de andra i trafiken och i de lägena så är det klart att man ska visa vad man tycker är fel, dock bara om det verkligen är något. Det trevligaste med dagens händelse tycker jag hur som hellst är att istället för att bara skälla så berättade han sansat vad han tyckte var fel och jag kunde åtgärda det snabbt och enkelt, utan att någon blev arg. Alla gör vi misstag ibland, det är helt enkelt bara att stå för dem:P

///Oskar

Fina men farliga...

Hösten är en fin årstid, speciellt i bokskogen. Att träden kan få så många olika färgnyanser är riktigt fräckt när man tänker efter. Jag har personligen aldrig tyckt speciellt bra om hösten innan, då har jag mest tyckt att det bara regn och rusk, men denna hösten har omvänt mig. I år har man verkligen sett höstens alla färgnyanser och det är verkligen häftigt att se, kanske är det ngt speciellt med skåne att det liksom går långsammare här eller så är det bara så att 2008 är ett väldigt bra höstår... Så här ser det iaf ut i bokskogen utanför Torup.

Det finns dock en riktigt stor nackdel med dessa fina vägarna ur motorcykelsynpunkt, alla dessa löv bidrar inte direkt till något förbättrat fäste. Att köra på blöta löv är ju som ni vet ungefär som att köra på blankis, så när man är ute och myser på höstvägarna så får man ta det lugnt i kurvorna och kolla mycket på vägen. Men å andra sidan så finns det många tillfällen för lite lek. När man kör ensam och har bra sikt ut på raksträckan, påväg ut ur kurvan och det ligger löv på vägen. Då finns det i stort sett inget som kan hindra en ifrån att dra på lite extra och på så vis få ut bakhjulet på en liten härlig sladd, Living on the edge helt enkelt:)
För er stackare som redan ställt in era hojjar så kan jag bara säga too bad, för ännu lever mcsäsongen här nere iaf. Sen att klockan tickar även här är ju en annan sak:P
Ha de gött!
//Oskar

Hmmm

Ikväll så snackade jag med en annan motorcyklist typ i min ålder, kanske lite äldre. Plötsligt slog det mig att jag på sätt och vis faktiskt håller med gemene man om att motorcyklister i allmänhet beter sig idiotiskt, även om det är svårt att säga....
Grejen är nämligen den att jag tyckte bara det var löjligt när han försökte få mig att hålla med om att allt som motorcyklister gör på vägarna på något vis är rättfärdigat, dock lyckades han aldrig, för jag tycker inte så. Jag tycker att alla i trafiken, motorcyklist eller inte, ska stå för sina egna handlingar: Är man en idiot så är man och då är det inte mycket att göra åt det helt enkelt...
sov gott //Oskar

Ett stopp...

Ett litet stopp mitt på en landsväg. När jag och Elin var ute och åkte i förra helgen så fick jag helt plötsligt för mig att stanna och ta kort på hur solen bröts i molnen. Det blev aldrig något kort på solen då ljuset var lite för starkt, det blev dock lite andra bilder på den skånska landsbygden.


Motorcykelåkning blir så himla mycket mer än bara motorcykelåkning, om man bara tar sig tid att stanna någon gång ibland och njuta av utsikten. Sen är det ju klart ännu bättre om man har någon att pussa på medans man pausar.
Ha de gött //Oskar

More Music

Fler låtar påväg: Denna låt, nr3, är så underbar, för den får mig att tänka på min älskling och finns det egentligen ngt bättre att tänka på?

1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel
3. Special Girl - Eddie Schwartz

Bara att digga på där ute på vägarna, och glöm inte: Det är bara du som hör om du sjunger när du kör....
so long! //Oskar

Bokskogen

Hösten har helt klart sina fördelar, när man får dagar som den jag och Elin fick med en mctur till bokskogen så kan man lätt säga att även hösten har sina fina dagar. Vi åkte till den stora bokskogen vid Torupsslott på jätte fina vägar, tror nästan de är byggda för att man ska åka motorcykel där:) När vi kom dit så spatserade vi runt i bokskogen och letade efter en mysig plats att äta vårt fika på, japp ni hörde rätt, vi hade med oss fika. Man får en riktigt mysig höstkänsla när man sitter i en bokskogsbacke och äter ostmackor med varmchoklad med sin älskling. Det finns en stor fördel med att åka på picknik med motorcykel, inte nog med allt det härliga med mcturen dit och hem, man har även väldigt praktiska kläder på sig. När vi hittade vår fina plats så var det bara att sätta sig rakt ner och njuta av allt vad naturen har att ge. Tilläggas skall väll kanske att mckläder dock inte är de smidigaste att gå i, men det är en annan sak:P


Titta vad fint! Elin tog också några bilder, band annat en snygg på min båge, titta hennes blogg här.
Passade på att skriva nu på min lediga morgon,  men snart är det tenta som gäller....
Ha de ///Oskar

Håll ut!

Håll ut kära läsare, Just nu är det välldigt mycket annat, bland annat tentor och skit. Men när nästa vecka är slut så lovar jag att skriva om en underbar utflykt till bokskogen som skedde förra helgen, dessutom kommer fler låtar på listan och självklart lite annat smått o gott.
Ha de gött ///Oskar

Mer Musik

Nu får det vara dags för ännu en go MC-låt hade nästan sjv glömt av listan:P även fast den knappt börjat.
1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel

Har ni andra förslag så skriv en lite komentar bara:P
///Oskar

Krom

För er som gillar krom:

det finns bevisligen även riktiga hojjar med mycket krom och inte bara glidarmodeller....
Frågan är bara hur det är att möta en sådan här hoj på natten, lär kunna bli lite konstiga reflexer. Undra om polisen har någon maxgräns för hur mycket krom en motorcykel får ha.
Jaja, tyckte den var ball iaf.
//Oskar

Vinterförvaring?

Börjar bli lite stressad nu med tanke på att jag ännu inte hittat någon bra lösning på vinterförvaring till hojjen här nere i vinter. Känner liksom inte för att köra upp hojjen till mark bara för att vinterförvara den, det betyder ju nämligen att säsongen förkortas i båda ändar:P jaja det löser väll sig antar jag, under en presenning i en carport får funka annars, det är ju helt klart mycket bättre än ute på gatan i Lund.
//Ha de göttans

Min kollega?

Har någon sett min kollega här inne på ett tag? undra var han håller hus någonstans:P
Kanske är det så att han inte har samma behov av att skriva av sig.... men men vi får hoppas att han snart dyker upp, så att det inte fastnar i att vara en one man show det här.... så roligt är det inte att läsa om mina problem och utflykter. som sagt vi får se:)

//Oskar

Mcförare= Bad guy???

Mcförare= Bad guy??? Varför är det så att så fort man säger att man kör motorcykel så lägger folk in en i ett typ av fack? Automatiskt så tror folk att man skiter i andra trafikanter och trafikregler, det är ju knappast så att de flesta motorcyklister gör detta. Samtidigt finns det välldigt gott om bilförare som fullständigt skiter i alla, men men. Kanske är det så att de få galningarna står för fler procent av motorcykelåkarna än bilförarna. Men jag är hursomhellst trött på att folk har sådana förutsatta meningar.

God natt //Oskar

Sista fina vädret?

Nu i början på veckan har vädret här nere varit perfekt, det har varit lite kallt men annars finns det inget att klaga på. Strålande sol och inte ett moln på himlen, dessutom så har det nästan inte blåst alls. Enda nackdelen är som jag sa innan att det har varit ganska så kallt, speciellt på morgornarna. Som jag sagt tidigare så åker jag ganska ofta på morgornarna, t.ex. när jag varit hos Elin under helgen så åker jag hem först på måndag morgon, och då ganska så tidigt, runt halv sju. Frågan är lite hur länge det överhuvudtaget är möjligt att köra så tidigt utan att frysa ihjäl:P I och med att det är första "vintern" för mig här nere så återstår det väll att se, för varje gång man för fryser arslet så får man fundera på om man kan hitta någon annan transportlösning eller om det kan finnas någon möjlighet till att få på sig mer kläder.

Om ngn har något vinterkörningstips så får ni gärna berätta:)
So long friends //Oskar

Seger!

I och för sig var det ett tag sedan artikeln skrevs men jag tycker ändå det är värt att ta upp den. Det är en artikel om att EU beslutat om standardisering av de vajerräcken som blir allt vanligare på våra vägar och framför allt då 2+1vägarna. Anledningen till att jag tar upp det här är att de nya standarderna ska innefatta vajerräcken som är konstruerade på ett mcförar-vänligt sätt. I nuläget är dödsfallen bland motorcyklister betydligt högre på de vägar där det finns vajerräcken än på liknande vägar utan räcken. Lite förvånande i det hela är det faktum att ett av pionjär länderna i denhär frågan har varit Spanien. Spanien har sedan ett par år tillbaka sjävla haft en egen standard för mc-vänliga vajerräcken. I sverige så har vägverket i tidigare frågestunder och artiklar bortförklarat det faktum att sverige inte satsat på mc-vänliga räcken, med påståendet att det är en prioriteringsfråga. Frågan är ju då om de menar att det är rätt att göra vägen farligare för vissa bara för att den blir säkrare för de flesta?

Som jag har fattat det nu med de "nya" mc-vänliga räckena så är de inte på något vis sämre för de övriga trafikanterna, så varför inte då satsa på det alternativet som gör det säkrare för alla? Krävs det verkligen ett EU beslut för att ett land som sverige ska satsa på ngt sådant här? Sverige med sitt framstående säkerhetstänkande inom trafiken borde istället ta fronten, istället för Spanien som har ett rykte om sig som galningar i trafiken.

Bara lite tankar
Artikeln hittar du här
// Oskar

Regn....

Idag återupprepade sig det mindre trevliga fenomenet, idag körde jag hoj i strålande solsken.............. med ösregn. Som alltid när man kör hoj i ösregn så slutar kalaset med att man är blöt ända in på kroppen, även om man har "vattentäta" kläder. Idag var det tom så illa att det liksom regnade in genom ventilationen i hjälmen, så jag fick regndroppar  i ögonen underifrån (om ni förstår vad jag menar:P) Mitt i allt elände så måste jag ändå säga att det fanns några ställen på vägen där omgivningen blev riktigt fin, eller vad säger ni om dubbla regnbågar över en sjö? För en gångs skull så var det inte så att man bara kunde ana regnbåge nr2, utan man såg de lika tydligt båda två. Och för er som undrar, det finns faktiskt sjöar här nere med, eller ja en iaf:P den heter yddingesjön och ligger utanför svedala:)

En fundering som blir allt mer aktuellt, speciellt nr vädret blir allt sämre, var ska man vinterförvara hojen i år???
aja här nere i söder kanske det inte ens blir vinter, så då klarar jag ju mig:)

Ha de gött ////Oskar

RSS 2.0