Dags igen!

Som vanligt är det tillökning på låtlistan som gäller, denna gången känner jag för att lägga till en riktig riktigt klassiker som jag faktiskt råkade höra när jag körde förbi ett hus när jag var ute och åkte för någon dag sedan. Finns det någon låt som sätter sig på hjärnan som Final countsown med Europe? Nummer 9 blir den här iaf, men våga bara inte tänka att det är någon speciellt ordning förutom den ordning jag kommit på dem, vissa låtar är goare än andra vid vissa tillfällen iaf.
1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel
3. Special Girl - Eddie Schwartz
4. Hearts on fire - Hammerfall
5. My Life Would Suck Without You - Kelly Clarksson
6. Living In Fast Forward - Kenny Chesney
7. Bad Boy - Cascada
8. 1000 miles - HEAT
9. Final countdown - EUROPE

//Ha de!

Helt rätt taktik

Motorcykelförarna i göteborg är förbannade, tydligen har trafikpolitikerna ändrat reglerna vad det gäller var motorcyklar ska parkera. Tidigare har det varit tillåtet för motorcyklar att parkera bredvid cykelställ på stadens trottoarer, men nu hänvisas istället motorcyklisterna till de ordinare parkeringsplatserna samt ett fåtal mc-parkeringar. Nu planeras iaf en aktion som innebär att så många mc som möjligt ska samlas på heden, parkera och betala för en ordinare parkeringsplats och stå där mellan 9 och 12. Allt för att visa att det i framtiden kommer bli ännu trängre på stadens redan fulla parkeringsplatser, helt rätt tycker jag.
artikeln hittar ni här.
//Oskar

Think!

Blev tipsad om den här korta info filmen ifrån england på ducatiklubbens hemsida, tänkte att den även passar här.
Det är ju tyvärr så att man hela tiden måste utgå ifrån att det kan vara massa saker på vägen som man inte vet om...
Här är filmen iaf.
//Oskar

Koooolt!

Har hittat lite av en ny favvo väg, den går rakt igenom en kosshage! Japp ni läste rätt en kosshage, man kör helt enkelt över en färist och sedan går det mer än 8km väg i hagen. Hagen som dessa kossorna går i måste vara sjuukt stor då man bland annat kör igenom den på minst en annan av mina mc-vägar. Vissa dagar när man kör s ser man knappt en enda kossa och vissa dagar som idag så ser man flera hundra:) Var tvungen att stanna och ta lite bilder på dagens tur.



Sen vill jag bara avsluta med lite fina vårbilder ifrån naturreservatet vid Knivsåsen, (bredvid dalby stenbrott). Fint eller vad!



Ha de mega fint!

Skärp er HONDA!!!

Asså ärligt talat, vad tänker de på Honda när de lanserar denhär modellen? Är väll ganska så uppenbart varifrån de snott typ allt. Iof smickrande för Ducati att en såpass stor mcaktör följer i deras fotspår. Eller vad säger ni om likheten? Det är tom så att Mcnytts reporter i texten påpekar "Det här är inget Monster... det är en VTR." Se artikeln här.

En äkta härlig Ducati Monster:


Hondas nya VTR

Skrattretande eller hur? inte så mycket som skiljer till utseendet iaf. Hondan finns dock bara som 250 vilket gör hela hojjen mindre, men annars är det som sagt inte mycket som skiljer.
Som avslutning vill jag bara sitera en "Grunewald" som hade kommenterat såhär på mcnytt.se
"En Ducati Monster i miniformat. Ja, vad finns att säga? Originalet rockar fett. Det här luktar dansband."
Och ja det säger väll vad som behöver sägas

Dreams

En sån här drömmer jag om, ville bara säga det:p Den har 170 hästar och 131,4Nm samtidigt som den bara väger 169kg. Alltså en hästkraft per kilo.... det vore som att en Volvo V70 skulle ha cirka 1800hk. Så här ser den ut iaf, funderar på om jag inte visat den innan, men jag tror inte det...



Snygg eller vad!!!

Å ena sidan intressant, å andra sidan lite sorgligt

Mmm så känns det när man kör igenom samhällen vars glansperiod helt klart är över, samhällen som haft storslagen industri och blomstrande affärer, men som nu mest liknar spöksamhällen. En sak kan jag säga er, även om flera samhällen har fina nybyggda bostadsområden med fina villor, så lever ändå inte samhället på samma sätt utan de små pitoreska affärerna som man nu bara ser resterna av... det var nog faktiskt bättre förr. Överallt när man är ute och åker så ser man stora gårdsbyggnader som är byggda på 1700-1800talet samt stora pampiga industrianläggningar, men när alla fönster är igenspikade med plywoodskivor så ser det bara tråkigt ut. På väldigt många ställen längsvägarna så kör man över gamla banvallar som även de vittnar om en engång blomstrande industri. På en del gamla banvallar har man nu byggt cykelväg som bl.a. en som går härifrån Lund ut till S. Sandby, den järnvägslinjen gick ändå ut till Harlösa. Harlösa trafikerades för övrigt av tre olika linjer i mitten av 1900-talet, av dessa finns nu dock bara banvallarna och ett fåtal gamla magasins och stationsbyggnader kvar. Men mitt i detta lite sorgsna inlägg så måste jag dock ändå säga att några av de gamla byggnaderna har restaurerats på ett mycket bra sätt och står än idag lika ståtliga som när de en gång byggdes av ett stolt järnvägs- eller industriföretag. Ett exempel på detta är den gamla stationen i Harlösa som nu änvänds som bibliotek.


Järnävgsintresserad som man är så kan man ju inte heller bara köra förbi sådanahär ställen, utan man måste stanna kolla och försöka lista ut hur det en gång har sett ut, vilka hus som fanns då och hur bangården kan ha legat. Även om det låter nördigt så tycker jag att det är sånt här som gör motorcykelåkandet till en sådan passion. Det blir ju så mycket mer än att ta sig ifrån A till B, så mycket mer än att bara åka någonstans. Idag när jag hade vänt näsan hemmåt så körde jag igenom ett litet samhälle som heter Hurva, där kunde man se precis vad som händer med ett samhälle när en förbipassage byggs, samhället var helt dött och de små affärerna var bommade. Alla låg de bredvid den väg som tidigare varit en vältrafikerad väg, men som nu mer liknade en gigantisk rastplats till formen. Huvudgatan i Hurva både började och slutade i anslutning till E22an. Klart det är bra med mindre trafik med tanke på ljudnivå och säkerhet, men frågan är hur många på vägverket som tänker på alla följdeffekter av att en väg leds om helt. I Hurva hittade jag även det här söta lilla huset, denna var nog dock nerlagd långt innan vägen drogs om.

Till sist vill jag bara visa denna bilden, tycker det är lite coolt att de låter det stå kvar vad det en gång har varit, det måste jag säga att skåningarna är bra på. Speciellt roligt är det ju när man funderar på hur det såg ut förr att få sådana här ledtrådar. Ha de gött

///Oskar

Goddag

Idag har det varit en riktigt god dag. Jag och Elin har åkt en liten tur ut till lomma, körde vid strandkanten och avslutade sedan med en glass på statoil. Vi körde först förbi en fin liten mysig glasskiosk, men när vi såg att det stod cirka 30pers i kö så rullade vi vidare, sen fick det bli statoil, och va fan, solen sken även där och har man bara rätt sällskap blir det alltid trevligt:) Sedan efter Elin hoppat av hemma så åkte jag en liten extra sväng gör att dämpa mc-abstinensen (eller hur det nu stavas). Under min lilla extratur så tog jag den här bilden:

Är lite kul att se hur vägarna ibland verkar försvinna i fälten. Sedan vill jag även lägga in en fin vårbild som jag tog när jag var ute med vanlig cykel igår, den kunde ju ha varit tagen på en mc-tur:p

Ha de gött och njut!

Ännu mer musik

Egentligen är det väl lite tätt inpå förra gången, men under dagens tur så kunde jag inte sluta sjunga på HEATs 1000miles, så jag tänkte att det är bättre för mina stämband om jag lägger in den i mp4an och då passar det ju bra att även lägga till den här:)

1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel
3. Special Girl - Eddie Schwartz
4. Hearts on fire - Hammerfall
5. My Life Would Suck Without You - Kelly Clarksson
6. Living In Fast Forward - Kenny Chesney
7. Bad Boy - Cascada
8. 1000 miles - HEAT

Simma lugnt.....

Nice!

Idag blir det bara lite fler bilder ifrån Dalby stenbrott, det var nämligen där vi hamnade på dagens lilla tur. På vägen dit körde vi dock igenom en hage, nja inte på det sättet, vägen gick där. När vi körde ut ur ett samhälle på en heltvanlig väg så stod det helt plötsligt varning för färist och frigående betesdjur, sedan var vi helt plötsligt i en hage. Jag misstänker att det var gården på revinge heds djur, lite ballt var det iaf, även om vi abra såg kossorna på långt håll. Kanske kan vi köra även där när mamma och de kommer ner, även om det blir lite omväg... jaja här kommer bilderna ifrån stenbrottet iaf.






Om ni vill läsa mer kan ni göra det här.

ETT ANDRA JORDSKALV!!!

Hjäälp man kanske inte ska bo kvar här i skåne, det verkar ju vara risky:P
hahaha eller så var det så att det inte har varit några farliga skalv..... haha så länge vägarna finns kvar och så länge husen står upp så blir jag kvar:)
men det var iaf tillräckligt rejält för att aftonbladet skulle skriva om det:P
Kanske är det dags att sätta upp skyltar i hela skåne....

Musikstil?

mm men kan ju fundera på vad jag har för musiksti egentligen när man tar sig en titt på den här listan..... Det man kan säga är väll att jag inte har någon speciell musikstil, listan består helt enkelt av låtar som jag tycker är goa att lyssna på när man kör hoj ute på härliga mc-vägar:)
Dagens tillskott på listan är iaf Bad Boy med Cascada

1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel
3. Special Girl - Eddie Schwartz
4. Hearts on fire - Hammerfall
5. My Life Would Suck Without You - Kelly Clarksson
6. Living In Fast Forward - Kenny Chesney
7. Bad Boy - Cascada

Och som jag sagt innan, tänk på att det bara är du som hör om du sjunger när du kör:P
ha de  /Oskar

Rapport ifrån dagens tur.

Idag firade jag att jag är ledig med att åka en rejäl sväng, samtidigt så passade jag på att fortsätta mitt rekande för den perfekta mc-turen att ta med föräldrarna i sommar. Innan jag gav mig ut idag hade jag några ställen som jag på ngt vis skulle försöka passa in i den sedan tidigare planerade svängen. Nu med facit i hand tycker jag att jag har lyckats riktigt bra, speciellt med tanke på att jag även hittade riktigt niceiga vägar som passar in perfekt. Tänkte ta med Elin imorgon och hära vad hon tycker om mitt förslag:)
När jag var ute och körde så insåg jag att det finns fler i skåne än jag som gillar att accelerera, inte minst på politiker och vägverkssidan. Det jag tänker på är detta:

Så fort samhällena längs vägen var slut så var det bara att gasa på upp i 90 igen. ME LIKE!!! Finns ju inget underbare änatt känna kraften och höra mullret när monstret får ryta fritt:)
Dagens tur var en sådan där riktigt härlig tur, en upptäcksfärd. Det är alltid lika roligt att köra åt ett håll som man tror är rätt, på vägar som man aldrig tidigare kört på. Man upptäcker bara det ena fina stället efter det andra och den ena goa kurvan efter den andra och helt enkelt bara njuter av friheten. Sedan på hemvägen gjorde jag även lite nytta när jag svängde inom södra sandby och handla det lite mat. Tror ni att allt det här går att få med sig i en liten ryggsäck?

Svaret är nej, men om man ställer frågan såhär istället, går det att få med sig allt detta på motorcykel? Då är svaret ja, hamburgerbrödet fick åka utanpå ryggsäcken, tvättmedlet under vänster arm innanför jackan och digestivepacketet på motsvareande sätt under högerarmen. Det gäller att inte vara dum, men det var tur att det inte var långt hem för det var inte speciellt smidigt att köra med:P Hoppas ni alla har haft en lika go dag som jag har, nu ska jag nog gå och äta rester ifrån igår:) ha det nice nice

Glada besked

Fick svar ifrån norbecks mc, och de kan ficksa min hoj så jag slipper åka till halmstad eller bromölla, bra va?

Problem!

Ducati handlaren i Malmö har gått i konkurs, detta är lite surt då jag vill serva min hoj samt ta bort strypningarna och byta en oljekoppling. Fick ett brev för några dagar sedan ifrån ducati sverige där de meddelade att närmaste nuvarande serviceställe är i halmstad eller bromölla.....
Men sen igår när jag var hos Bosse och hjälpte till med plattläggning så kom detta på tal och Henrik som var där och jobbade tipsade om en mc-handlare i tomelilla, som ligger norr om ystad och ganska så nära Bosses sommarställe.
(ja det är mitt finger som också ville vara med)
Så när jag kom hem så flög det iväg ett mail, som tyvärr änu inte är besvarat, men jag hoppas på det bästa, är inte så sugen på att åka varken till bromölla eller halmstad. Speciellt inte eftersom de antagligen vill ha hojjen i några timmar, det är liksom lättare att få skjuts till och från tomelilla i så fall. Men men jag hoppas på det bästa, man kan ju liksom inte lämna in en Ducati var som hellst med tanke på den speciella ventilinjkusteringen som bara vissa italienska hojjar har, som tur är har Aprilia samma system och det är just för aprilia som killarna i Tomelilla är agentur för.
Ha de gött för nu ska jag ner till stan och klippa mig hade jag tänkt!

Motorcyklar är som små tussilagor!

Haha jepp, så säger iaf Per johansson till Metro. I artikeln skriver även Fredrik Hansson om att den vanligaste orsaken till att en bil och en motorcykel krockar är bilisten. Oftast handlar det om att bilisten inte sett motorcykel eller att han/hon missbedömer avståndet vid t.ex. en vänstersväng. Anlednigen till dagens rubrik är följande citat  "Du måste vara extra försiktig nu på våren. Motorcyklarna är som små tussilagor som poppar upp och bilisterna blir lika överraskade varje år".
Detta märker man ju själv när man är ute nu på våren, många bilister gör en hel del missbedömningar och är kanske inte lika uppmärksamma som i slutet av sommaren.  Att motorcyklisterna dessutom själva är ringrostiga efter vintern gör inte det hela bättre. I artikeln nämns det även att man som motorcyklist bör köra som att man inte syns. Hur hemskt det än låter så ör det ju faktiskt så, man måste räkna med att bilisten inte har sett dig när man t.ex. kommer till en korsning. Hellre bromsa en gång för mycket än en gång för lite...

Ta det lugnt där ute allihopa, och tack Hanna för tipset om artikeln.
För er som vill läsa hela så finns den här, på sida 9.

Svenskar kan

Svenskar är fan grymmma på att bygga hojjar, detta bevisar inte minst Stellan Egeland när han kom tvåa i hojbyggar EM med sin hoj BMW-ISR-SE Service Harrier!

Frågan är hur skän den är att köra men den ser iaf riktigt fräck ut:)

Långtur

Idag var det riktigt härligt väder, solen strålade och det var nästan vindstilla. Vad gör man en dag som denna? jo självklart ger man sig ut och åker hoj i en timme eller två:p Turen bar av mot diverse ställen, bland annat vombsjön och sedan förbi vombverket, efter det så letade jag efter dalby gamla stenbrott. Det är nämligen så att jag tror att jag ska ta med mamma och pappa ut på en tur åt det hållet om de kommer ner med hoj till sommaren, då kan det bli perfekt att käka en lätt medhavd lunch i stenbrottet. Tyvärr så missade jag dock stenbrottet när jag var ute och åkte, när jag kollade på hitta.se när jag kom hem insåg jag att jag kört på en väg typ några hundra meter därifrån så navigationskänslan är inte helt fel ändå:)
Kan ju tilläggas att början på dagens tur navigerades enligt principen, hmm här har jag aldrig varit:P. Efter ett tag siktade jag dock på vombsjön och därefter på att hitta vombverket och dalby stenbrott. När jag körde förbi vombsjön så hittade jag en liten mysig plats att stanna på, idylliskt nog så satt det en relativt orädd hare där och kollade på mig, men innan jag han få upp mobilen så hoppade han dock iväg. Tror tyvärr inte han syns här på bilden men jag lägger upp den ändå, dom ngn sorts bevis:P
 

Sen kan jag ju också lägga upp llite andra bildet ifrån samma ställe:


Tanken var även att jag skulle lägga upp lite bilder ifrån stenbrottet, men då jag inte hittade dit idag så får det bli bilder ifrån dagen då jag var där med geologikursen.



Vi får hoppas vädret är lika bra dagen då jag, Elin, Mamma och Pappa ger oss ut på en lång härlig Skåne tur
Ha de!

RSS 2.0