så gött

Idag, påvägen hem ifrån syrran fick jag för mig att det passade med en kvällstur med hojjen. O shit vad rätt jag hade, det var hur härligt som hellst. Det blev en stadstur med en liten sväng utanför Lund, och jag kan säga att ducatimuller passar väldigt bra mellan Lunds tegelfasader, därför drar man ju på lite extra mellan husen.....
När jag drog på under motorvägen kom jag att tänka på den dagen då jag och ytterligare 10ducatis drog på för fullt i och ur Tingstadstunneln i gbg, DET lät gött kan jag lugnt säga. Är så att jag faktiskt saknar lördagskörningarna i gbg, och tyvärr har jag inte hittat ngt liknande här nere än. Det skulle väll iof kunna gå att ordna om man startade upp pålsjö änglar igen, men det är la lite stort projekt kanske:p Jaja nu blev det mycket blandat i det här inlägget, men men nu får det vara slut iaf:)
Ha de

Vi bor vid en motorcykelväg

Haha japp, det finns helt klart sådana i lund. Tror det är så att vägen som går utanför vårt vardagsrumsfönster är en stor led ut till goa mc-vägar. Dagar som dessa hör man ständigt flera personer som trotsar kylan och ger sig ut på tur efter tur. anledningen till att jag idag skriver just kyla är att idag har det varit typ 4grader men Lund har samtidigt varit i ett enda stort dimmoln, ngt som gör att det blir grymt rått. Men enligt vädergubbarna så ska det tydligen bli varmare i slutet av veckan så jag hoppas och tror på dem. ha de gött allihopa

Nu var det dags igen

Tyckte det var dags för ännu en go liten låt, idag blir det soft country rock med Kenny Chesney, passar utmärkt till soliga dagar, öppna fält och et underbart humör, alltså perfekt när man kör hoj.
 
1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel
3. Special Girl - Eddie Schwartz
4. Hearts on fire - Hammerfall
5. My Life Would Suck Without You - Kelly Clarksson
6. Living In Fast Forward - Kenny Chesney

Idag har jag lyckats hålla mig ifrån att åka mc, är ju dumt att förfrysa sig:) jag vill att våren ska komma tillbaka....

Ack så kallt men nog så ballt!



I detta härliga men dock nollgradiga solsken var jag idag ute och åkte hoj. Jag insåg då att en av de bästa sakerna med att åka hoj är att utforska nya vägar, att bestämma sig precis innan korsningen om man tänker åka höger eller vänster. Ett annat bra sätt att navigera sig kan vara att åka mot de ortsnamn som låter roligast:P dock är det ju alltid så att man måste ta sig hem också, och då är det knepet med klockan som jag tagit upp i ett tidigare inlägg bra att kunna. Nu ska jag värma mig och äta lite, det är smällar man får ta om man tycker att det är vår.
Ha de gött!

Vädret

Fick ett härligt bildspel av morsan på mailen, och plötsligt slog det mig att man kanske inte ska klaga så fort det bara regnar lite, våra vägar blir ju ändå inte som den här ryska vägen. Lägg märke till att den liksom inte är lätt trafikerad heller. Vägen går enligt bildspelet från Moskva till Yakutsk i sibirien. Fy fan säger jag bara, som blivande väg- och vatteningenjör gör det ont i hjärtat att se dessa bilder, här kommer ett urplock ur bildspelet.

Visst ser det för härligt ut :) enda gången man hade gett sig ut här är om man testkörde en typ endurocyckel eller något, dock aldrig i en sådanhär.


För då går det ju kanske såhär

Och till sist, titta och njut, eller jag kanske inte....


Just nu älskar jag de svenska vägarna, även om det regnar lite!

Regn regn regn

Varför är det alltid så att när man tar ut hojen är det fint, men sedan bara några dagar efter så är det bara grått, grått, grått....
Men vet ni vad! Efter regn kommer solsken! haha

ha de gött och hoppas att ni har bättre väder hos er.

Besiktning!

  
Igår var jag på besök hos en ganska sur gubbe på bilprovningen (tror nästan det är ett anställningskrav). Och typiskt nog så var min baklampa trasig, även fast den inte var det när jag hämtade hojjen i måndags.... konstig hur det funkar det där. men men jag fick ingen andra dejt med snudden iaf, tur det. Efter besiktningen bar det av till macken (köpa lampa) och sedan vidare ut på säsongens första egentliga tur. Det bar av ut mot dalby sedan s.sandby och till sist hamnade jag i revinge, och för er som känner igen namnet så kan jag säga: Ja det är där Revinge Pansargarnisson har sitt säte, på revinge hed. Självklart vill man ju ta sig en titt så jag puttrade igenom militärområdet och spanade lite. Först tänkte jag, det vore ju ballt om man iaf såg en stridsvagn, sedan efter ett tag så stod det en stridsvagn s som utställning vid huvudbyggnaden och därefter höll jag nästan på att krocka med en, tror det var en stridsvagn 122 (Leopard 2). Den svängde ut på vägen framför mig. Lite komiskt :)
Stridsvagn 122

Stridsvagn S

Till sist vill jag även föra fram en go mc-låt, dock tror jag inte riktigt den går att få tag i på
lagligt sätt så därför får den ej vara med på lista officiellt:P
Här är den iaf Pål och Pihlman-tingeling russian base-lovers remix

Today is a Very Happy Day!!!

VÅREN ÄR HÄR!
idag är dagen som alla väntat på, eller iaf jag :P Nu står äntligen min pärla här utanför och skiner i solen, eller ja den kommer göra det när solen skiner.... Men även om det är mulet idag så skiner solen i min värld, och även om det är en bitande kyla i luften så är jag varm innombords. Efter det lilla projektet med att själv hämta hojjen, med allt vad det innebär, så återstod bara kampen att få hojjen att starta. Förra året gick detta mindre lätt då batteriet blev kass under vintern, i år med nytt batteri gick det dock relatvit smärtfritt och mitt monster kunde ryta fritt efter några månaders vila.
Det är mer än sjävla hojåkningen som är intressant såhär den första turen för året, det märks väldigt tydligt på folk om de är den ena eller den andra typen. Den ena typen vänder sig om med ett leende och tittar när de hör en hoj köra förbi. Kanske tycker de som jag att det är ett riktigt säkert vårtecken när hojjarna börjar komma ut på våren. Den andra typen däremot är de personer som tänker, fan är de där dårarna ute nu igen. Träffade på ett praktexemplar idag när jag var ute, för övrigt kan nämnas att personen även tillhör kategorin "gubbe med hatt". När jag kom ikapp honom på vägen och han såg det så saktade han in, la sig så nära mittlinjen som man gör när man tänker svänga, bara det att han låg där hela tiden. Det var så tydligt att det var skrettretade, men men vill han leka pensionärspolis så får han väl göra det, dagar som denna kan jag bjuda på det.

Inte för att jag egentligen kan lägga henne i en viss kategori av de ovanstående, men jag måste dock berätta om det skönaste reaktionen på en mc som stannar vid ett övergångsställe ever! Det var en kvinna i 40år åldern som redan när jag var långt ifrån övergångsstället gick ut halvvägs (till refugen) sedan såg hon mig och stannade därför där i mitten. Tilläggas ska göras att hon med lätthet hade hunnit över före mig om hon fortsatt, men nej, hon stannade där och blängde på mig. Jag gjorde som man ska och stannade varpå hon blev så förvånad att hon liksom småsprang över övergångsstället, även detta var ganska skrattretande. Det är återigen detta med att det faktiskt hade gått snabbare om man bara kört förbi men regler är ju trotts allt regler och några av dem kan man ju hålla iaf:p

Dagen till ära:
En motorcykel, en dikt
en hojnyckel, en sikt.
Vad sikten har här att göra,
har jag ingen aning om.
Men om ni vill fortsätta höra,
så kan ni ju alltid börja om.

tjingeling ///Oskar

Imorgon!

Tomorrow is the day! Imorgon är det dags för årets första mc-tur. Om vädret tillåter vill säga, men hoppet är ju det sista som lämnar människan. Jag läääääängtar!
Ha de gott allihopa
//Oskar

snart snart

På måndag smäller det! efter en hård tenta vecka är det äntligen dags för årets första tur med hojjen:P det är nämligen så att jag ska besiktiga den den 18. Vi får hoppas att allt fungerar som det ska bara, men det har det ju gjort innan:)
Folk snackar om sina vårtecken, och om det är något som är säkert så är mitt absoluta vårtecken att man får njuta av årets första mc-tur!

More Music

Listan byggs på, den låt jag nu fastnat för är Kelly Clarkssons "My Life Would Suck Without You"
Har tyvärr itne hunnit testa den ute på vägarna, men jag känner redan den otroliga känslan denna låt kommer att ge på en perfekt krokig väg, en perfekt dag. Jag måste även tacka er som, trots att det inte händer så mycket här inne under vintersäsongen, ändå är inne här och tittar då och då. Har tittat på statistiken och ni är några som kollar varje dag:) Får lite skuldkänslor för att jag inte skriver oftare, men jag ska inte ge några löften som jag inte kommer att hålla så jag säger bara att jag ska försöka att skriva oftare. Nu hoppas vi alla på vårväder, kanske kkommer det snart vem vet?
Ha de riktigt gott nu så ses vi snart igen!

1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel
3. Special Girl - Eddie Schwartz
4. Hearts on fire - Hammerfall
5. My Life Would Suck Without You - Kelly Clarksson

RSS 2.0