Bra dag för skånsk vindkraft!!

Ja jävlar vad det blåser här idag, kändes fan som att man konstant körde i kurvor. Även om man körde på  raksträcka så fick man fan ligga ner på sidan ändå:p Men men som sagt så är det väl bra för vindkraften iaf:P


Skånes djurpark

Idag tog jag och Elin en långtur till Skånes djurpark, vädret var nice djurparken är nice. Även om parken är ganska liten och bara har nordiska djur så är den väldigt mysig och hela grejen blev därmed perfekt.



Ett litet dilemma då, på vägen upp så åkte vi förbi en bondgård där de hade staplat höballar utav bara hvete, jag överdriver inte om jag säger att balhögen var 10m hög! Även om det var sådana där stora höbalar som kräver en traktor för att flytta på, så undrar jag fortfarande hur fan de lyckades få upp de översta balarna, och då givetvis hur fan de ska få ner dem:P En lyckad dagstur avslutades med en sväng genom kosshagen men som vanligt när Elin eller någon annan är med så syntes bara kossorna på långt håll. Detta trots att det står kossor på vägen några av de gångerna jag åker där själv.... Skumt skumt

Today

Summering av dagens tur kan göras genom att först berätta om kossan som gick på vägen vid revinge. På den famous kossvägen så bestämde sig idag en av kossorna för att det var trevligt att gå på mittllinjen, skit samma om det var tre bilar och en motorcykel bakom:P den bara gick där i sin egen takt:P Senare, på hemvägen så märkte jag vad det innebär att Örtofta sockerbruk är igång för fullt, på vägen mellan sjöbo och örtofta körde jag om minst 20 lastbilar fulla med sockerbetor och mötte samtifigt minst lika många:P när jag sedan körde förbi själva bruket såg jag en stor stor asfaltsplan som var full av berg med sockerbetor och säkerligen cirka 20 lastbilar till. Och när jag säger lastbil så menar jag alltså 24m are:P sen var det även ett antal traktorer med dubbla vagnar där.

Detta var min tur of today
//ha de

Nice!!!

Shit vilken nice tur jag hade idag. Till en början hade jag inte någon riktig idé på vart jag ville men efter ett tag hamnade jag i Eslöv. Därifrån fick jag sedan för mig att helt enkelt fortsätta norrut, vilket i sin tur betydde att jag rätt som det var såg en skylt till Söderåsens nationalpark. En gång för några år sedan var jag där med familjen och hälsade på min kusins kille som då jobbade där och jag blev därför sugen på att se om det fortfarande ser ut som jag kom ihåg det. På vägen dit körde jag på några otroligt goa vägar i en nästan magisk bokskog.





Väl framme köpte jag en glass och lite godis och gav mig av på en runda. Först gick jag runt en av dammarna och kollade lite på rätt så balla rasbranter och lite annat. Efter det så såg jag en skylt om att det var 0,4km till hjortsprånget och jag tänkte då, va fan är man här kan man lika gärna vara här lite till och gav mig av. Att det var 0,4km att gå må vara en sak, men jag tycker nästana att de borde informera om att det även var en stigning på (enligt GPSen) typ 80-90m! Men snacka om utsikt när man klättrade ut på den lilla sten udden:P
Här kommer resten av dagens bilder på en lång rad:P se och njut!











Visst är det fint! åk hit om ni har möjlighet säger jag bara!
Och ni som trodde att motorcykelåkning bara var att köra fort på vägarna kan ta och slänga er i väggen (även om jag knappast tror att någon sådan människa läser här:P)




Suck

Varför finns dessa typer av människor i trafiken? Idag när jag och Elin var ute och åkte hamnade vi bakom en person som absolut inte kunde köra bil. Till att börja med så höll hon 60 oavsett om det var 50 70  ELLER 90! inte nog med det, när vi kom fram emot en rondell blinkade hon först vänster. Efter att nästan ha krockat med en lastbil på väg in så la hon sig sedan i innerfilen och körde i princip rakt igenom rondellen.... Hon skulle alltså inte ens till vänster. Men men eftersom vi också skulle rakt fram i rondellen blev jag piss förbannad och körde om direkt efter rondellen.
Sen en annan sak, i början på turen så låg jag i 90 på en 70väg och blev omkörd, det var inte direkt så att de smög förbi heller om man säger så....

Trots detta var det iaf en riktigt härlig tur, sensommaren/hösten är inte så kass ändå, iaf inte de dagar med sol:P

haha ha de

Nytt stenbrott

För några dagar sedan åkte jag förbi ett "nytt" naturreservat. Och när jag stannade och gick ut i en hage så såg jag plötsligt det här:


Snyggt va? I like it a lot!

Sedan tog jag även lite bilder på omgivningen:





riktigt mysigt naturreservat faktiskt, det är helt klart en sak som är grymt med skåne. Det finns massor av fina små naturreservat att gå och strosa i.

Ha de nice och njut av hösten för nu är den faktiskt snart här.


Så jäkla kul

Kola in den här filmen, även om den säkert är gammal och så. Så tyckte jag att det ser så kul ut att jag var tvungen att länka. Sen kan man även snacka om en del tur här också.
Se och njut! HÄR

ojojoj

Nu var det jäkligt länge sedan man var här inne och skrev, det har liksom fallit mellan stolarna nu när det varit så mkt annt. Men en del hojåkning har det ändå blivit. Har bland annat hittat en del niceiga vägar mellan de tidigare funna vägarna här omkring. I och med att variation alltid förnöjer så.....

Näe nu är det dags för ännu en ny låt på listan,  även om ni fick en förra inlägget så var det ett tag sedan:P. Varning bara för att den lätt sätter sig på hjärnan.....

1. White Wedding - Billy Idol
2. Sledgehammer - Peter Gabriel
3. Special Girl - Eddie Schwartz
4. Hearts on fire - Hammerfall
5. My Life Would Suck Without You - Kelly Clarksson
6. Living In Fast Forward - Kenny Chesney
7. Bad Boy - Cascada
8. 1000 miles - HEAT
9. Final countdown - EUROPE
10. Billie Jean - Michael Jackson
11. Abracadabra - Steve Miller Band
12. Beds Are Burning - Midnight Oil

Tips: Lyssna p åmusik i ena örat, så kan ni fortfarande höra motorns härliga ljud i det andra (och kanske även annat som kan vara bra att höra)

RSS 2.0