Hur klantig kan man vara?

Det hela började med att jag igår morse kommer ut och inser att min hoj inte har någon registreringskylt. Direkt tänkte jag då, vem fan går runt och snor en registreringsskylt? Så jag ringde polisen och anmälde det hela så att det skulle veta det om de hittde min skylt någon annanstans. Efter det så cyklade jag och Elin till mataffären och handlade, undertiden som jag gick där mellan hyllorna började jag allt mer att fundera på vad som kunde ha hänt... Jag insåg då att när jag körde dagen innan så körde jag i ett ganska så stort hål utanför Hjärup (Jakriborg). Japp precis då, inlägget nedan... Så påväg till Polisen i Malmö för att skaffa en tillfälig registreringsskylt så åkte jag förbi Hjärup, bara för att kolla det enda tänkbara stället. När jag kom fram till platsen så körde jag långsammare än en blind snigel och kollade febrilt på båda sidorna av vägen, och plötsligt så såg jag att någonting blänkte till en bit ut i åkern. Jag stannade direkt och småsprang fram till det som blänkt, och visst var det min registrerinsskylt som låg där uppochner, så allt var som det skulle. Istället för bittra tjuvar som snor registreringsskyltar för att falskskylta flyktfordon så var det alltså bara jag som klantat mig och lyckats tappa registreringsskylten...... Värst av allt var att efter att jag körde i hålet så hörde jag en smäll och stannade därför oc kollade så att t.ex. inte kedjan hade hopppat av eller ngt. Hade jag dock istället kollat två meter bakom hojen så hade jag sett att jag lagt av min skylt där:P Sen i efterhand kan man även konstatera att jag när jag körde förbi poliserna som dirigerade trafik alltså körde utan registreringsskylt, snacka om förvånad man hade blivit om de stannat mig och påpekat det hela.
Haha denna lilla fadäs fick ju iaf ett lyckligt slut kan man säga, och man måste ju faktiskt bjuda på sig sjölv för att har roligt här i livet
// ha de gött och kolla så att ni har med er skylten! det tänker jag göra i fortsättningen iaf...

?

Är det Danmark eller kanske holland?



         

Tro det eller ej men detta är faktiskt ifrån ett skånskt litet samhälle, själva området kallas Jakriborg och är byggt som ni ser som en gamal Hansa stad. Jag har passerat flera gånger men idag var första gången som jag var inne och gick i Jakriborg och det var faktiskt över förväntan. Även om området inte är så stort så får man verkligen känslan av att man går i en riktigt gammal storstad, t.o.m. butikernas skyltar passar in som handen i handsken.

Sen på vägen hem så insåg jag varför man inte vill ha ett jobbsom man måste pendla till varje dag. På vägen hem körde jag nämligen under motorvägen utanför Staffanstorp och såg då att det var kö i norrgående riktning så långt söder ut jag kunde se. Efter ytterligare en liten stund så insåg jag varför, för när jag sedan körde över motorvägen vid Lund södra så stod det där att hela E22an var avstängs genom Lund. Vilket innebär att all trafik ifrån motorvägen leds igenom Lund (egentligen runt men alla kör igenom). Tyckte faktiskt lite synd om de två poliserna som fått skitjobbet med att dirigera trafiken i rondellen vid Lund S, men det var helt klart tur att de stod där för annars hade det inte funnkat alls.
I sådana lägen är det skönt att man bara är ute och slö-åker, fy fan om man har en tid att passa asså
Ha de grejt //Oskar

Hmmm

Även ducati gör bevisligen sina små felsteg, fast... den är ju faktiskt lite ball. Inte nog med att folk tittar på den svarta som jag visat här tidigare, är den dessutom rosa så lär man nog få en del blickar...
titta och ja, njut eller ngt


Tre bokstäver?

Visst är det fult med ortsnamn som bara har tre bokstäver??? det tycker jag iaf varkje gång jag ser en sådandär liten ful skkylt som tar slut innan den ens börjat. T.o.m. en skylt till en rastplats är ju större... Idag åkte jag och Robin förbi tre orter med trebokstaviga namn, Trä, Ask (enligt wikipedia 69invånare) och Hög (131invånare). Kanske är det så att ju mindre by dessto kortare amn:P Tidigare har jag även passerat bl.a. Ryd och Åsa. Ville liksom bara tala om att jag tycker att det är fult :P haha hoppas inte tar illa upp:P
//Oskar

Pjuh!

Idag på vägen hem så fick jag ofrivilligt testa mina nya bromsar samt mina bromskunskaper. Allt gick bra och det är väll ett bevis på att man är med när det gäller och att allt fungerar bra. Dock blir det ju så att man får lite högre puls och så precis efter, men när jag tänker tillbaka på vad jag gjorde och hur jag reagerade så kan jag bara konstatera att jag gjorde helt rätt. Tycker dock att det borde synas bak på alla bilar om de står på bromsen eller bara bromsar lite lätt, för även om man ser att bromsljusen tänds så tar det ju ytterligare ngn tiondelssekund innan man inser hur hårt de verkligen bromsar. Dessutom så skulle jag uppskatta om vägverket i framtiden var lite mer noggranna med att sätta ut skyltar som varnar för att asfaltskanten vid en på fart till motorvägen är typ 5-10cm hög!!! Men men allt gick ju bra iaf
//ha de

Förlåt

Sorry att det dröjt sedan senaste inlägget, men jag har tentapluggat och faktiskt lyckats hålla mig borta ifrån datorn och därmed bloggen, men... nu gick det inte längre. IDag har jag och Elin varit ute på en härlig tur i solnedgången, vi körde längs kusten och sedan innåt landet. Även om jag vid en tidpunkt sa att vi skulle undvika Fru Alstad på grund av att det bara är grusvägar därifrån så hamnade vi på ngt konstigt vis där, coh jag kan säga att det fortfarande inte är roligt att köra på grusväg även om hojjen är starkare. På vägen hem råkade jag ut för insekternas hämnd, de anföll mig i en hel hög, men som alltid när jag är inblandad så var det jag som vann (inget skryt här inte:P) Såhär såg slagfältet ut efter min seger iaf, vågade inte riktigt torka bort dem med handsken med tanke på utsmetningsrisken...





Det är kvällar som denna då man inser fördelarna med att köra på senhösten eller tidigt på våren när alla de här små sakerna inte vaknat än. Förressten, tror ni man inbillade sig sådanadär små saker i håret efteråt eller????

När jag och Elin åkte ner hit till Falsterbo så tog vi oss en ganska så lång tur, vilket med facit i hand kanske inte var så smart med tanke på att vi var ganska tungt lastade. En sak var väll det faktum att tankväskan vägde ett ton, en annan och något värre sak var det faktum att Elin hande en ryggsäck som vägde tre ton, hon fick liksom kämpa för att sitta kvar även om jag så klart tog det lugnare än vanligt. Vid en punkt när vi stannade var Elin så trött att hon slängde sig på marken på ett sådant sätt att en man som jobbade i en trädgård bredvid kom och frågade om det hänt något. På något vis så kändes det tryggt att folk omkring en faktiskt reagerar, även om det inte var några problem denna gången så vet man ju inte när man kan behöva hjälp någon gång. På vägen passerade vi den här skylten, och visst ger den lite av ett löfte om goa vägar och härliga åkturer? Eller är det bara jag som tänker så?



I och med att jag var tvungen att vända och köra tillbaka lite när jag ville ta kort på skylten så fick vi några konstiga blickar ifrån folk i trädgårdar, men vad gör man inte för bloggandet? Ett sådant här läge kan man ju bara inte missa liksom.
Oj vad långt det blev, men men det blir väll så när man inte skrivigt på ett tag.
// Ha de gött!!

Nice

Hemma efter en helt underbar mc-tur i sommarvärme och strålande sol.



Idag körde jag större delen av den tur som jag tänker ta med mamma och pappa på, dels för att den är den bästa turen jag hittat här hittills, och dels för att kolla lite hur lång tid det kommer att ta. Gasglad som är nu när hojjen är "Ny" så vet jag inte hur exakt timingen blev, men nu har jag iaf en cirka tid. När jag passerade Harlösa så insåg jag när jag såg gatuköket att jag glömt att äta lunch, jag stannade därför och käkade en hamburgare där. Under tiden som jag satt där så fick jag se en del roligt folk, speciellt alla de lastbilschaufförer som stannade med sin lastbil på trottoaren/vägen och köpte sin mat som de bevislligen alltid gjort, i och med att alla kände kvinnan som jobbade i gatuköket. Jag kunde snabbt dra slutsatsen att lastbilschaufförer i allmänhet varken rör sig speciellt mkt eller äter speciellt nyttigt. Sen kan jag ju även meddela att det vissa stunder var ganska så trångt på 104 genom harlösa, när det stannat minst två lastbilar på varje sida av vägen samtidigt som ännu en försöker köra förbi.... Men men det var lite komiskt iaf.
Ha de nice nice

Hihi

Kunde bara inte låta bli att bjuda på den här skylten när jag såg den på nätet :P frågan är om de kanske skulle visa det de menar på ett annat sätt....

Ojojoj

Egentligen skulle det räcka med att säga att mina två år gamla förväntningar är uppfyllda, men jag tänker ändå berätta lite mer än det. Jag kan t.ex. säga att min hoj nu går helt underbart och accar som ett skott, går renare och bättre än innan på alla sätt, jag är hel nöjd med min "nya" hoj. Ja det känns nästan som att det är en ny hoj faktiskt, även om det såklart fortfarande är mitt lilla monster. Samma snygga utseende men nu med en frisläppt inre vilja, en vilja som består av att åka fortare och att acca mer. Hämtade hojjen i fredags hos Nordbecks Mc i tomelilla, i och med att jag hade nya bromsar, nytt bakdäck och att det var första gången efter strypningarna tagits ur så ville jag köra sjv. Premiär turen gick ifrån Tomelilla ut till Simrishamn och sedan vidare upp längs supergoa vägar vid kusten. Jag körde även ut till stenshuvuds nationalpark och tog mig en titt innan jag styrde mot fågeltofta och svärföräldrarnas sommarställe, där vi sedan har varit i helgen.
Här är en bild ifrån hamnen i Simrishamn:


Visste ni förresten att det ligger ett samhälle som heter Simris utanför Simrishamn... Detta får mig att börja undra lite hur det hela egentligen hänger ihop, kanske är det så att hamnen har äxt om samhället???

I lördags var det första gången som Elin fick känna på den "nya" hojjen, då tog vi en tur ut till kusten, genom fina Kivik och vidare upp igenom Brösarp och senare förbi Kristinehofs slott (inte mycket till slott faktiskt, men härliga aléer att köra i iaf). Efter slottet bar det sedan av hemmåt, även om det kanske inte blev den direkt kortaste vägen, det råkade nämligen bli grusväg...... "suck" men det gick det också, men det är lite tråkigt att inte kunna gasa som man vill.
Idag på vägen hem så testade jag vad hojjen verkligen gick för ut på väg 11 mot Lund, och jag kan säga som såhär, även fast vi var två pers + packning på så tog det inte många sekunder att komma upp i 120km/h. Tur Elin är stark i armarna iaf:P

Om det är någon som undrar så tycker jag att det är perfekt att man får köra större och större hoj i de här stegen som dagens körkortsregler innebär. Inte bara för att man utvecklas mycket som förare och lär sig hela tiden utan även för att man får ett lagom lyckorus flera gånger. Första var när man bytte ifrån mopeden till 125an, sedan kom ett ännu större när man satte sig på det strypta monstret för första gången och nu när jag tog bort strypningarna så fick jag ännu ett. Nästan svårt att få av sig hjälmen när man ler ett leende ifrån öra till öra :D
Och sen en sak till, det är ännu inte slut på lyckorusen för man kan alltid köpa en större motorcykel :P
Ha de gött, riktigt gött!!!
// En väldigt nöjd Oskar
 

Monstret är löst!

Äntligen kan monstret ryta fritt, idag blir första provkörningen och jag hoppas att det har blivit ngn skillnad iaf:)

Service var det här!

Snart snart snart (imorgon) så ska jag hämta min hoj igen:) alldeles ny servad och fin.
Dock har det ju sin prislapp men nu blir det iaf:
Nyservad motor (ventiljustering och hela klabbet), med en utbytt oljepackning
Nytt fint bakdäck
Nya bromsar fram
och givetvis så har även strypbrickorna tagits ur:) och hojjen registrerats om.
Men allting har ju tyvärr sin lilla prislapp, eller ja inte så liten heller tyvärr.... Men det får det vara värt, nu kommer den ju gå som en klocka. Ser verkligen fram emot att få köra hoj igen, känna fartvinden och känna hur kraften bara kommer...
Ha de gött allihopa!

Suck!

Need I say more....


....

I miss my bike..... och bara för att jävlas så skiner solen ifrån en klarblåhimmel....

Jag vill!!!

Jag vill köra motorcykel! men tyvärr kan jag inte det....... Mitt monster är på service i tomelilla och kommer vara där hela veckan, så ingen hojåkning i veckan. Jag hoppas därför att det kommer regna och blåsa jävel hela veckan, det här med soliga väderprognoser tror jag inte på i nuläget:p Jag längtar även tills på fredag då jag får tillbaka mitt monster, och vet ni vad? då kan han ryta fritt och jäklar vad roligt det ska bli, jag har ju ändå väntat på detta i över två år:) Nytt bakdäck blir det också, även om plånboken skriker nej så säger samvetet att jag måste. Hade ju känts sådär att köra på en starkare mc med ett ganska så rejält slitet bakdäck...ingen bra kombination så det var la tvunget att bytas egentligen.

Sen idag fick jag även ett mail från morsan med lite bilder, när jag såg denna så tänkte jag direkt på bloggen och hur man ibland verkligen vill kunna flytta på vägen. Vi vet ju alla hur vissa kurvor och backkrön ligger riktigt illa, ibland förstör det bara den goa mc-rytmen men ibland kan det vara riktigt livsfarligt, så tänk så bra om man hade kunnat göra såhär:



Ha de //Oskar

Ajdå....

Det här vill man inte se när man är på väg hem:

Men jag klarade mig trots allt utan att få en enda droppe på mig :p

Alla har rätt att köra mc.

Japp, så tycker iaf Bimota. Den Italienska motorcykeltillverkaren har nämligen bestämt sig för att sälja en handikapanpassad hoj, än så länge är det bara en koncepthoj men den riktiga är påväg. Hur anpassad hojjen kommer vara kan man ju klart diskutera men jag tycker iaf att det är ett stort steg frammåt. Några underlättande lösningar är t.ex. att man även kan gasa med vänster hand på ett extra reglage samt att man om man vill kan växla med tummen. Bimota själva säger även att fler anpassningar kommer att vara möjliga för att anpassa hojen efter köparens specifika behov.
På samma tema såg jag en hoj på Mc-mässa i Göteborg för ett antal år sedan, killen som bggtom hojjen var själv rullstolsbunden efter en svår mc-krasch. På sin hoj hade han fäst ett system med stödhjul som automatiskt sänktes ner när hastigheten sjönk under en viss gräns, vid trafikljus och liknande. En sak jag funderar på, nu när jag sitter här och skriver detta, är hur det fungerar vid t.ex. körning i rondeller, men det går antagligen att avaktivera. Jag beundrar verkligen personer som har sådan passion och sådant go att en svår trafikolycka inte får stoppa dem ifrån att göra det som de älskar. Hoppas man själv har samma motivation om något tragiskt skulle hända.... Jaja balt är det iaf med lite udda lösningar på en del problem.
Ha de //Oskar

Blåsigt blåsigt

Idag har det varit riktigt hemskt väder i Lund, det har blåst och regnat horisontellt. Jag bestämde mig dock för att ändå ge mig ut och körahoj, mot alla regler så blev det faktiskt på något konstigt vis bättre väder när jag var ute och körde. Molnen sprack upp och solen sken, dock slutade det inte blåsa. När jag körde mot vindens riktning kändes det som att jag körde i 150 när jag bara körde i 50.... men när jag däremot vände så kände jag typ ingen fartvind alls när jag körde i 120! och en sak kan jag berätta, ducatin accade som fan:) kanske hade jag lite hjälp vad vet jag, men det var helt sjukt iaf.
 När jag var ute så passade jag även på att ta den här bilden vid Lunds gamla stadsgräns, och senare även lite bilder vid ett ställe där jag helt plötsligt kom ut precis vid havet. Trots vädret måste jag säga att dagens tur var riktigt trevligt.



Kan ni se Turning Torso där borta?


///Oskar

Unga talanger!

Shit asså, den här norrmannen,  Sturla Borch Fagerhaug, är bara 17 och han ska nu börja köra i Moto Gp, iof bara i 125cc klassen men ändå! Är man väl inne så går det fort att klättra, som sagt sjutton år. Vi får hoppas på det bästa, hans första moto Gp lopp körs ju faktiskt på norges nationaldag :p

Hjälp

Hej, finns det någon trevlig läsare där ute som kan förklara för mig hur fan en sådan här mc fungerar? Jag har länge funderat på hur själva styrningen fungerar, man måste väll kunna svänga på framhjulet eller?....

visst ser den skumt ut? haha måste ju bara provköras någon gång.
ha de //Oskar
 

RSS 2.0